Auto leasen zonder BKR toetsing

19/01/2011 Categorie: Autofinanciering

Wil je je auto financieren, maar heb je een negatieve BKR codering? Dan is er een optie: Je kunt een auto leasen zonder BKR toetsing. Bij het leasen van de auto betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, dus er is slecht een klein risico wanneer je niet betaalt. De leasemaatschappij vordert dan de auto terug en eventuele schulden. Omdat er relatief weinig risico aan zit, kun je de auto meestal leasen zonder een BKR keuring.

Auto leasen zonder BKR toetsing

Je kunt als particulier sinds kort bij steeds meer bedrijven terecht om een auto te leasen. Eenmanszaken of andere soorten bedrijven (NV, BV) leasen vaak auto’s, maar nu is het ook voor particulieren mogelijk. Omdat de auto eigendom is van de leasemaatschappij is het zaak voor de maatschappij om de auto zo veel mogelijk aan te bieden als lease auto. Een negatieve BKR codering maakt vaak niet uit, aangezien er vrij weinig risco wordt gelopen voor de leasemaatschappij. Wanneer je de maandelijkse som niet betaalt dan kan de leasemaatschappij de auto terugvorderen. De maximale verliezen zijn dan slechts het niet betaalde bedrag. Om deze reden wordt vaak niet getoetst bij het BKR bij het leasen van een auto.

Auto leasen eenmanszaak zonder BKR toetsing

Als Eenmanszaak heb je misschien een auto of bestelwagen nodig voor de zaak. Ook hier wordt gekeken naar een BKR registratie voordat wordt overgegaan tot het sluiten van een leasecontract. Wanneer je een ernstige BKR registratie hebt dan kun je soms worden afgewezen, maar over het algemeen is het leasen van een auto zonder BKR toetsing goed mogelijk. Het kan helpen als je kunt aantonen dat de eenmanszaak een stabiel inkomen heeft, genoeg om de leaseverplichting te betalen. Dan willen leasemaatschappijen de BKR toetsing bij het leasen van de auto nog wel eens negeren.

Het leasen van een auto

Wees er wel op voorbereid dat er naast de maandelijkse kosten ook nog brandstofkosten, verzekeringen en onderhoud is waar voor betaald moet worden. Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt kom je op de totaalkosten uit. Een andere mogelijkheid is de huurkoop auto zonder BKR toetsing. Bij deze manier betaal je ook maandelijks, met het verschil dat je aan het einde van de looptijd eigenaar wordt van de auto. Wanneer je een auto leaset dan wordt je geen eigenaar aan het einde van de looptijd. Aan de andere kant is het leasen van een auto zonder BKR toetsing goedkoper dan huurkoop.