Auto kopen zonder BKR toetsing

07/04/2011 Categorie: Autofinanciering

Wil je een nieuwe auto kopen, maar heb je niet genoeg geld om deze auto te financieren? Geen probleem, je kunt best een lening afsluiten of op een andere manier je auto financieren. Een negatieve BKR notering hoeft hierbij geen enkel probleem te zijn, je kunt best een auto kopen zonder BKR toetsing bij het krediet. Een autofinanciering zonder BKR toetsing kan op verschillende manieren. Je kan een lening afsluiten en daarmee de auto aanschaffen, of je betaalt hem in termijnen bij de dealer. Beide opties worden in dit artikel besproken en met beide manieren kun je een auto kopen zonder BKR toetsing.

Auto kopen zonder BKR toetsing

Een auto financieren zonder BKR toetsing kun je doen door het afsluiten van een lening bij een kredietverstrekker en daarmee de auto te kopen. De leenvorm die het meest geschikt hier voor is is de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening zonder BKR toetsing aanvragen kan bij verschillende kredietverstrekkers. De enige voorwaarde is dat je maandelijks genoeg geld over houdt om de aflossingen te betalen. Veel kredietverstrekkers keuren mensen met een negatieve BKR codering af, maar er zijn ook kredietverstrekkers die elk geval individueel bekijken en dan een beslissing maken. Op deze manier kan je een auto kopen zonder dat daar een BKR toetsing aan te pas komt. Het voordeel van deze manier is dat je een relatief lage rente hebt (je betaalt alleen de rente op de persoonlijke lening).

Auto kopen met BKR codering

Een andere populaire manier om een auto te financieren is om de autodealer in termijnen te betalen. Dit wordt ook wel huurkoop auto zonder BKR toetsing genoemd. Het kenmerk van deze manier van het kopen van je auto is dat de autodealer eigenaar blijft van de auto totdat je hem hebt afbetaald. Je moet maandelijks een betaling doen en de autodealer kan de auto opeisen als je hier niet aan voldoet. Omdat de dealer deze mogelijkheid heeft, is het risico voor de autodealer relatief laag. Want als je niet betaalt, dan ben je je auto kwijt. Daarom is het vaak geen probleem als je een negatieve BKR codering hebt, want als je genoeg geld maandelijks over houdt is dat al voldoende. Deze manier van financieren is vaak wel duurder dan een lening afsluiten.

Auto kopen of leasen?

Je kunt ook een auto leasen zonder BKR toetsing. Het leasen van een auto kan gunstig zijn als je bijvoorbeeld van plan bent de auto slechts kort te gebruiken of je hem als bedrijfswagen gebruikt. Het leasen van een auto kan ook gunstig zijn als je relatief veel op de weg bent, omdat een auto met veel gereden kilometers minder waard is. Welke keuze je ook maakt voor het kopen van een auto zonder BKR toetsing, laat je goed informeren bij de autodealer en vergelijk de kosten. Kies voor jou de meest gunstige manier van autofinanciering.