Auto kopen met BKR

19/04/2011 Categorie: Autofinanciering

Een nieuwe auto kopen kan soms een dure zaak zijn. Een nieuwe auto kopen met geld van je spaarrekening is geen enkel probleem, maar wat als je niet genoeg geld hebt voor een nieuwe auto? Je wilt een lening afsluiten om je auto te kopen, maar je wordt geweigerd vanwege een negatieve BKR codering. Een auto financieren zonder BKR toetsing is makkelijker dan je denkt. Een auto kopen met BKR coderingen kan prima. De eerste manier, betalen met spaargeld, is natuurlijk een optie ook al heb je een BKR codering. Maar een auto kopen met negatieve BKR coderingen door middel van een autolening is een stukje ingewikkelder.

Auto kopen met BKR

Er zijn twee manieren om een auto te kopen met een negatieve BKR codering en onvoldoende geld om de auto in één keer te betalen. De ‘gewone’ manier is om een lening af te sluiten, en daarmee de auto te kopen. Een persoonlijke lening is de beste optie voor het aanschaffen van een auto vanwege de zekerheid die je hebt. Bij verschillende kredietverstrekkers kun je lenen ondanks BKR registraties. Deze kredietverstrekkers kijken niet naar een eventuele BKR registratie, maar naar de situatie van je nu. Of je een vaste baan hebt, voldoende geld over houdt maandelijks en dat soort dingen. Je kunt dus prima een auto kopen met een persoonlijke lening zonder BKR toetsing, wanneer je er financieel goed genoeg voor staat om een lening af te sluiten.

Auto kopen met BKR coderingen

Een andere manier is om je auto niet direct te kopen, maar gebruik te maken van een zogenoemde huurkoop constructie. Een auto huurkoop zonder BKR toetsing werkt als volgt. In plaats van de auto direct te kopen, huur je de auto totdat je het volledige bedrag hebt betaald. Je moet dus maandelijks betalingen maken met eventuele rente. Als je niet betaalt wordt de auto weer teruggevorderd door de dealer. Het voordeel van deze constructie is dat de autodealer het eigendom blijft behouden totdat jij het volledige bedrag hebt betaald. Een BKR registratie is dan een kleiner probleem, want een autodealer kan ten alle tijde zijn auto opeisen als je niet betaalt. Dit geeft meer zekerheid voor de autodealer bij het verkopen van de auto via huurkoop.

Auto kopen

Let er wel op dat je bij het geld lenen voor een auto of via huurkoop duurder uit bent dan wanneer je de auto gewoon koopt. Je kunt ook een auto leasen zonder BKR toetsing, of op een andere manier aan je financiering komen. Particulier geld lenen zonder BKR toetsing is hier een voorbeeld van. Op welke manier je ook je nieuwe auto koopt met BKR, zorg er voor dat je de kosten aan kan en dat je op een verantwoorde manier met je geld en auto omgaat.