Auto huurkoop zonder BKR

22/03/2011 Categorie: Autofinanciering

Een nieuwe auto kopen kan soms best een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er ook manieren, zodat je niet in een keer het hele bedrag hoeft te betalen. De bekendste vorm is de huurkoop van een auto. Bij huurkoop betaal je maandelijks een bedrag, en na het betalen van alle termijnen ben je eigenaar van de auto. Je huurt de auto technisch gezien eerst, en bij de laatste termijn krijg je de auto. Heb je een negatieve BKR registratie? Geen probleem, aangezien de auto huurkoop zonder BKR mogelijk is. Dat is het voordeel van huurkoop, een BKR registratie is vaak geen probleem!

Auto huurkoop zonder BKR

De auto huurkoop zonder BKR wordt steeds populairder bij kredietverstrekkers. Vaak zijn het de autodealers zelf die financieringen verstrekken. Je kunt dan een auto huurkopen bij ze. De dealer blijft eigenaar van de auto totdat je alles hebt betaald. Op die manier is het risico voor de autoverkoper minimaal, dus dan is een negatieve BKR registratie geen probleem. Daarom is de huurkoop van een auto vaak zonder BKR toetsing of is een negatieve codering geen enkel probleem. Daar komt ook bij dat veel autodealers niet eens bij het BKR kunnen toetsen, omdat ze slechts enkele huurkopen per maand afsluiten, waardoor een partnerschap met het BKR relatief duur is.

Huurkoop auto alternatief

Naast de huurkoop auto zonder BKR toetsing, kun je ook een lening zonder BKR toetsing afsluiten. Het rentepercentage op de huurkoop zonder BKR kan nogal hoog zijn. Goedkoper kan zijn om een persoonlijke lening zonder BKR toetsing af te sluiten. Het rentepercentage is dan lager, waardoor je geld bespaart. Het kan daarentegen wel makkelijker zijn om huurkoop toe te passen bij het kopen van je auto, dan om een aparte lening daar voor af te sluiten. Omdat de autoverkoper een klein risico heeft, hebben zij er geen probleem mee als de klant een negatieve BKR registratie heeft.

Auto zonder BKR toetsing

Je auto kun je dus financieren zonder BKR toetsing. Er is ook een mix beschikbaar. Sommige merken hebben zogenaamde 50/50 deals, waarbij de helft van het bedrag nu betaald moet worden en de andere helft over een aantal jaar. Je kunt dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet zonder BKR toetsing afsluiten in plaats van de auto te huurkopen zonder BKR toetsing. Je kunt dan weer geld opnemen als je dat nodig hebt voor de rest betaling. Het is natuurlijk wel makkelijker om gewoon een maandelijks bedrag te betalen, dus dan is huurkoop misschien een betere optie.